Dekoration

För några år sedan när min syster skulle gifta sig så inspirerades jag av en vacker historia om ett par som fick leva tillsammans för evigt i form av ett olivträd. Detta resulterade i mitt första stål-träd. Varje träd vi gör har en tanke bakom sig och inspireras av all vacker natur som finns på vår jord. Ett för evigt blommande träd som skänker dig och ditt hem ro. Hitta din favorit eller skänk en fin gåva till någon du tycker om!


Berättelsen om det förevigade kärleksparet:

Zeus oroas över rapporter han fått om mänskligheten. Egoismen sprider sig och människor utnyttjar varandra, de har slutat att ta hand om varandra. Zeus ger sig av för att se om det är sant. 

Utklädd till en fattig man knackar han på i stugorna och ber om mat och husrum över natten. I hus efter hus möts Zeus av ogästvänliga miner, får dörren i ansiktet. På väg att ge upp hoppet knackar han på en sista dörr. Huset är litet, men i trädgården frodas växterna. Dörren öppnas av en äldre kvinna. På frågan om mat och husrum svarar hon - Inte har vi mycket, men det vi har delar vi gärna med oss av, mannen och jag! Den fattige bjuds att stiga in i stugan och sitta ner vid dras bord. De äter och en sängplats hörs i ordning.

Morgonen därpå avslöjar Zeus vem han är. Han vill ge dem en gåva som tack och undrar vad de önskar sig. 

- Ja, svarar de båda och ser på varandra. Vi har redan allt vad vi behöver...

- Men nog måste det ändå finnas något? frågar Zeus och ser sig om i den enkla stugan.

- Jo, en sak finns det allt. Vi önskar få leva tillsammans hela livet och få dö tillsammans.

De fick fler fina år tillsammans och när tiden var inne kom dödens budbärare till dem. De höll om varandra i en varm kram och tackade för livet de fått dela. Så dör de, tätt omslutna i varandras armar och när livsandarna lämnar dem förvandlas de till ett ihopslingrat olivträd. Den seniga, ihopslingrade stammen skjuter sina grenar upp mot himlen och rötterna söker sig djupt ner i myllan. Under åren som kommer fortsätter deras kärlek att ge frukt åt generationer som kommer efter dem...

Berättelsen tagen av : https://morochdotters.se/2014/july/olivlundar.html